Jedna z pilotných škôl národného projektu je aj z Prievidze

01.08.2013 Prievidza

Štátny inštitút odborného vzdelávania Bratislava realizuje národný projekt pod názvom "Podpora profesijnej orientácie žiakov základnej školy na odborné vzdelávanie a prípravu prostredníctvom rozvoja polytechnickej výchovy zameranej na rozvoj pracovných zručností a práca s talentami".

Cieľom národného projektu, ktorý je spolufinancovaný zo zdrojov európskeho sociálneho fondu, je posilniť odborné vzdelávanie predmetov fyzika, technika, biológia a chémia na základných školách a podporiť záujem žiakov o ďalšie vzdelávanie na stredných odborných školách, so zreteľom na potreby a uplatniteľnosť na trhu práce.

Ako pilotná škola bola vybraná aj Základná škola, Rastislavova 416/4 v Prievidzi. Počas obhliadok bola škola pozitívne ohodnotená, disponuje vhodnými priestormi a akceptuje podmienky zaradenia do projektu. Táto prievidzská škola dostane z projektu tri odborné učebne pre výučbu fyziky, techniky a biológie- chémie. Projekt prinesie modernizáciu obsahu vzdelávania žiakov tejto základnej školy v oblastiach Človek a príroda (biológia, fyzika, chémia) a Človek a svet práce (technika).

Národný projekt sa na pilotných školách začína v septembri 2013 a jeho ukončenie je naplánované na október 2015.
 
Michal Ďureje
 

Vyberte región